Een oneindige bron van variatie

De Zilverkust, de Costa da Prata genoemd, is gelegen aan de westkust van Portugal. De 200 km lange kuststrook begint bij Espinho net onder Porto en loopt zuidelijk door tot Ericeira, ca 40 km boven de hoofdstad Lissabon. De beide steden zijn verbonden door een autosnelweg. Per wagen kunt u gemakkelijk alle pittoreske dorpjes verkennen. 

De prachtige ruige rotskusten en de brede gouden zandstranden worden afgewisseld met pittoreske dorpjes. Het groene binnenland is glooiend en vruchtbaar met weidegronden, bossen en fruitbomen. In de verte ziet u een blauwgrijs gebergte oprijzen.

Het is een bijzonder afwisselende omgeving niet verstoord door massatoerisme.

De zee, het strand en de omliggende heuvels, vormen het ideale terrein voor een relaxte luie dag of voor lange wandel- of fietstochten, paardrijden, surfen, duiken, roeien…
De hoge golven van de Zilverkust trekken het hele jaar surfers aan. Golfers ontdekken de Zilverkust met de 20 golf­banen als de nieuwe golfbestemming van Portugal.

Deze streek bevat ook veel cultuursteden die erkend worden door het UNESCO werelderfgoed. Hier kunt u schitterende kloosters, kerken, paleizen, kastelen en burchten bezoeken.

Aan de Zilverkust komt u terecht tussen de warme en gastvrije Portugese bevolking. U vindt er de oudste visserijtradities van Portugal.

Zonnige terrasjes en leuke (vis) restaurantjes zorgen voor een relaxte sfeer. U kunt er genieten van de degelijke eenvoudige Portugese keuken gecombineerd met een glaasje wijn of likeur bekomen uit een eeuwenoud vakmanschap. Geniet eveneens van de beste zoetigheden.

Bijna elke dag is er wel ergens een gezellige markt of andere attractie.

Het klimaat is er comfortabel gezond en mild met veel zon ook gedurende de wintermaanden. Het is er nooit te heet, nooit te  koud.

Translate »